Încălcarea Legii privind controlul tutunului în instituţii de învăţământ

www.mediafax.ro

În perioada 20 – 26 ianuarie curent, specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au efectuat verificări inopinate şi planificate în diferite instituţii, pentru a constata nivelul de respectare a prevederilor Legii nr. 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului. Astfel, au fost evaluate 14 instituţii medico-sanitare publice, dintre care 11 – în mod planificat, 3 – inopinat; şase instituţii de învăţământ, toate cu verificări planificate, 18 obiective de alimentaţie publică: 13 – planificat, 5 – inopinat, 88 de obiective comerciale: 50 – în mod planificat, 38 – inopinat şi 40 de obiective de alt profil.

În rezultat, au fost depistate abateri de la actul normativ în vigoare în cazul a:

– două instituţii de învăţământ, fiind emise două prescripţii sanitare pentru admiterea accesului minorilor la produsele din tutun şi la produsele conexe;

– două obiective hoteliere, cu măsurile de sancţiune sub forma prescripţiilor sanitare pentru admiterea fumatului în spaţii interzise.

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău atenţionează şi punctează în favoarea respectării în mod imperativ a Legii nr. 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului, care a intrat în vigoare la 31 mai 2016.

 

Imagine: www.mediafax.ro

© 2018 Centrul de Sănătate Publică.