Nereguli într-o instituţie privată de învăţământ preuniversitar

www.kids.garbo.ro

La 17 februarie curent, în urma sesizării unui grup de părinţi cu privire la nereguli grave în organizarea alimentației elevilor, specialiştii Centrului de Sănătate Publică au efectuat evaluare inopinată într-o instituţie privată de învăţământ preuniversitar din capitală.

În urma evaluării, a fost constatată comercializarea băuturilor răcoritoare și a produselor alimentare, cum ar fi: napolitane, biscuiți cu cremă, sticksuri, biscuiți sărați, covrigei sarați cu conținut de margarină și ulei de palmier, cappuccino, apă potabilă carbogazoasă. Menţionăm că aceste produse sunt interzise pentru alimentația elevilor prin Ordinele Ministerului Sănătății nr. 638 din 12.08.2016 cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică adecvată în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova şi nr. 904 din 17.09.2012 privind aprobarea listei produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor.

Măsurile de sancţiune, aplicate de specialiștii CSP municipiul Chişinău, s-au rezumat la emiterea unei Hotărâri privind interzicerea comercializării produselor nerecomandate în cadrul instituției, perfectarea unui proces-verbal de contravenţie pe numele directorului și a unei prescripții sanitare cu termen de executare restrâns. Ulterior, va urma un control repetat pentru a constata nivelul de executare a Hotărârii de interzicere și a propunerilor din prescripție.

________________________________________________________

Executor: Lucia Babin, medic igienist secția Sănătatea copiilor şi a tinerilor

Imagine: www.kids.garbo.ro

© 2018 Centrul de Sănătate Publică.