Atelier de instruire cu privire la perfectare a meniului-model în instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău

DSC_0036

Astăzi, 14 septembrie, în cadrul Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău a avut loc atelier de instruire împreună cu specialiștii DGETS și conducătorii instituțiilor preșcolare și școlare. În cadrul atelierului s-a discutat despre modul de perfectare a meniului-model, modalitatea de calculare a conținutului de proteine, lipide, glucide și valorii energetice a rației. Totodată, s-a vorbit despre rezultatele evaluării alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău și beneficiile lansării Ghidului pentru părinți.

În cuvântul său de salut, medicul-şef adjunct, Eudochia Tcaci şi-a exprimat convingerea într-o colaborare la fel de viabilă şi pentru viitor cu reprezentanții din domeniul educației și le-a mulțumit pentru prezență și implicare.

În același context, Lucia Caciuc, consiliera primarului general pe probleme sociale a menționat beneficiile conlucrării între cele două sectoare și a mulțumit pentru efortul depus autorilor Ghidului pentru părinți. Totodată, doamna Caciuc a venit cu o solicitare către reprezentanții instituțiilor de învățământ de a nu lăsa Ghidurile uitate undeva pe rafturi, dar studiate și aplicate în practică.


Domnul Iurie Cojocaru, șeful Secției sănătatea copiilor și tinerilor, a enumărat în ședință unele abateri depistate în timpul controalelor efectuate de specialiștii CSP mun. Chișinău și a solicitat din partea conducătorilor instituțiilor de educație timpurie o implicare mai activă în ajustarea meniurilor-model. Totodată, domnul Cojocaru a venit și cu un șir de sfaturi pentru înlăturarea neajunsurilor din alimentația copiilor.

© 2018 Centrul de Sănătate Publică.