Conferință științifică cu participarea specialiștilor CSP mun. Chișinău

DSC_0449

La 13 octombrie curent, specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au participat la Conferinţa știinţifică națională cu participare internațională „Optimizarea supravegherii epidemiologice în infecţiile nosocomiale”, organizată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. La eveniment au participat personalități cu nume notoriu din USMF ”Nicolae Testemițanu”, Societatea Științifică a epidemiologilor și microbiologilor din Republica Moldova, Universitatea de Medicină și Famacie ”Gr.T.Popa” din or. Iași, Universitatea de Medicină nr.1 ”I.M.Secenov” din or. Moscova, Academia Medicală din Nijnii Novgorod.

Prin comunicarea de debut, ”Aportul Catedrei de epidemiologie la formarea medicilor epidemiologi și dezvoltarea științei epidemiologice”, dr.hab.șt.med., prof.univ., membru corespondent al AȘM, Viorel Prisacari, a realizat o incursiune în istoricul Catedrei de epidemiologie, relatând despre ascensiunea profesională și științifică a membrilor acesteia, de la începuturi până în prezent.

În cuvântul său de felicitare, medicul-șef, Luminița Suveică, și-a exprimat recunoștința pentru activitatea prodigioasă a personalului Catedrei, meritele căruia sunt perpetue prin discipolii care se regăsesc ca specialiști profesioniști și în cadrul CSP mun. Chișinău.

De menționat că evenimentul este consacrat aniversării a 90 de ani de la nașterea profesorului universitar și academicianului Nicolae Testemițanu și a 50 de ani de la fondarea Catedrei de epidemiologie.

© 2018 Centrul de Sănătate Publică.