Colaborare cu REPEMOL – ateliere de instruire în incinta CSP municipiul Chișinău

DSC_0884

La 18 ianuarie curent, în incinta Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău, a demarat prima ședința de lucru a echipei intersectoriale, cu abordarea problemelor ce țin de eficientizarea mecanismului de colaborare intersectorială și dezvoltarea unui parteneriat durabil în domeniul medico-social la capitolul prevenirii accidentelor la copiii cu vârsta de 0-5 ani, în baza proiectului REPEMOL. Participanți ai atelierului de lucru au fost angajații din cadrul instituțiilor de educație timpurie din municipiu.

Raportorii – Iurie Cojocaru, șef secție Sănătatea copiilor și a tinerilor din cadrul CSP mun. Chișinău, coordonator al planului de acțiuni și Lilia Plămădeală, șef secție Promovarea sănătății, formator instruit la nivel național – au menționat despre importanța organizării atelierelor de instruire cu tematica respectivă, care sunt orientate spre informarea părinților despre factorii de prevenire a  accidentelor casnice la copiii cu vârsta de 0-5 ani, utilizând și materiale informative, cum ar fi Ghidul pentru părinți.

Ghidul pentru părinți este distribuit în instituțiile de educație timpurie conform solicitărilor și reieșind din numărul de copii care frecventează instituția respectivă.

Menționăm că atelierele de instruire vor fi organizate în cadrul CSP municipiul Chișinău până la 28 februarie curent. Realizarea activităţilor din cadrul atelierelor de instruire este prevăzută de Planul de acţiuni pentru promovarea metodelor de prevenire a accidentelor produse în condiţii casnice la copii cu vârsta de 0-5 ani, implementat din anul 2016 de către Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău, în colaborare cu REPEMOL, proiect implementat de Fundaţia „Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate” (CPSS), cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

______________________________________

https://www.facebook.com/cspchisinau.md

© 2018 Centrul de Sănătate Publică.